Skip to main content

De podcast ‘Boeiend’ is een podcast van Eenheid Rotterdam van de Nationale Politie.  Politieagent Niels duikt in de wereld van de Politie om te kijken wat het werk inhoudt. Deze keer is spreker Michael Kortekaas te gast.

Collega’s uit de praktijk komen aan het woord en de luisteraars worden elke twee weken meegenomen in een ander verhaal uit de wondere wereld van de Politie. Met diverse onderwerpen weet Niels en zijn crew elke keer weer te verrassen.

Wat doet een digitaal wijkagent of een informantrunner van het TCI oftewel het Team Criminele Inlichtingen? Hoe werkt het Arrestatie- en OndersteuningsTeam (AOT) en hoe gaat het met de Cast van het televisieprogramma Dienders? Ook kwam bijvoorbeeld de Minister van Veiligheid en Justitie Dilan Yesilgöz-Zegerius langs om te praten over haar werk, sprak een politieonderhandelaar over zijn werk in gijzelingssituaties, personen met verward of suïcidaal gedrag en een strafrechtadvocaat over o.a. het spanningsveld tussen de Politie en de advocatuur.

Spreker mentale veerkracht vs mind hunter

Voor deze aflevering werd Michael benaderd om wat te vertellen over zijn kennis en kunde op het gebied van Mentale (veer)Kracht zoals hij al vaak doet als spreker, maar ook over zijn achtergrond binnen de Politie, de Koninklijke Marechaussee en Defensie en natuurlijk over zijn rol als Hunter in Hunted.

De titel van de podcast is een mooie samenvoeging over zijn achtergrond, gedachtegoed en levensverhaal; ‘De mindset van een hunter!’

Niels heeft zelf eerst jaren op straat in uniform gewerkt en is vervolgens naar de recherche gegaan. Daarna is hij contentmaker geworden bij de Eenheid Rotterdam waar hij zich bezighoudt met het in beeld en geluid vertellen van Politieverhalen.
Vaak gaat hij mee in de praktijk en ook in deze aflevering grijpt hij zijn kans door bij Michael in zijn CrossFit-gym een zogenaamde WOD te doen; Workout of the Day.

Over Boeiend met spreker Michael Kortekaas

In deze aflevering is spreker Michael Kortekaas te gast, bekend van tv-programma Hunted. Michael heeft 12 jaar als trainer voor de politie gewerkt en is inmiddels actief als coach en spreker op het gebied van mindset, werkgeluk en leiderschap. Michael vertelt in deze podcast over Hunted, over een gezonde levensstijl en hij duikt met Niels zijn gym in voor een training!

Luister en kijk op spotify

Liever kijken of luisteren op Youtube?