Skip to main content

‘Waar heb je als spreker op het podium gestaan?’, wordt mij met regelmaat gevraagd. Of, ‘wat zie jij toch veel van Nederland als spreker’, en dat klopt wel een beetje.

Ik rijd al een kleine 10 jaar als trainer, coach en spreker Mentale (veer)Kracht het hele land door om o.a. opleidingen te verzorgen en workshops en lezingen te geven. Wat zijn nu echt podiums die ik niet meer ga vergeten?

Mijn top 5 spreker locaties van de afgelopen jaren:

  1. Museum Prinsenhof Delft

Doelgroep keynote: Top 250 van Samsung Internationaal

Onderwerp keynote: Focus onder druk, omgaan met verandering en wendbaarheid

Taal: Engels

Michael Kortekaas: Spreker Leiderschap, werkgeluk en mentale veekracht

Museum Prinsenhof is een museum in de Nederlandse stad Delft die behoort tot de top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. Het is gevestigd in het voormalige Sint-Agathakerk. Delfts blauw wordt hier belicht, net zoals de grote Delftse wetenschapper en Delftse meester, Willem van Oranje en het Huis van Oranje – Nassau. Door de collectie schilderijen, aarde werk en gebruiksvoorwerpen uit de gouden eeuw trekt het museum jaarlijks 63.500 bezoekers.

Als spreker in De Van der Mandelezaal

Het museum Prinsenhof Delft biedt mogelijkheden voor diverse evenementen.

De Van der Mandelezaal is de trots en het middelpunt van het museum. Door een overweldigend glazen dak is er geen gebrek aan daglicht. De zaal biedt ook een geweldig uitzicht op de toren van de Oude kerk en de Waalse kerk wat tezamen een prachtig decor vormt. De locatie heeft een oppervlakte van 375m2 en biedt plaats aan 400 gasten in theater opstelling of een sfeervol diner voor 250 gasten.

  1. Johan Cruijff ArenA

Doelgroep keynote: Business unit Foodservice Friesland Campina, 400+

Onderwerp keynote: Energie en focus oftewel Mentale (veer)Kracht in moeilijke tijden.

Taal: Engels

Michael Kortekaas: Spreker Leiderschap, werkgeluk en mentale veekracht

De Johan Cruijff ArenA, tot 2018 bekend als de Amsterdam ArenA, is een multifunctioneel stadion in Amsterdam aan de noordwestkant van de Johan Cruijff Boulevard. Het ligt ongeveer 200 meter ten westen van Station Amsterdam Bijlmer ArenA. Met 55.500 plaatsen is dit het grootste voetbalstadion van Nederland en wordt gebruikt voor veel verschillende sportactiviteiten, congressen en evenementen.

  1. DeFabrique

Doelgroep keynote: De Nederlandse Politiebond (NPB), thema: Innovatie

Onderwerp keynote: Energiemanagement, teamenergie & psychologische veiligheid.

Taal: Nederlands

DeFabrique is de evenementenlocatie in Utrecht voor congres, beurs en online events. Het is een voormalig fabrieksterrein op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. Eind jaren 90 werd het overgenomen door de familie van Eck. Zij verbouwden het tot een evenementenlocatie. DeFabrique heeft 21 loodsen, silo’s en hallen en biedt ruimte aan 50 tot 3.500 bezoekers op meer dan 10.000 m2.

  1. Jaarbeurs

Doelgroep keynote: Medewerkers, klanten, leveranciers & stakeholders van de Jaarbeurs

Onderwerp keynote: Mentale (veer)Kracht; energie & focus

Taal: Nederlands

De Jaarbeurs, voor 2015 bekend als de Jaarbeurs Utrecht, is een gebouwencomplex voor grootschalige evenementen in de Nederlandse stad Utrecht. De gebouwen liggen nabij station Utrecht Centraal aan het Jaarbeursplein. De Jaarbeurs staat bekend als een evenementenlocatie voor het organiseren of bezoeken van een beurs, evenement, vergadering of congres.

Speciaal voor corona hebben ze ruimtes ingericht voor complete online en hybride events. Op deze manier heb ik ook online inspirerende keynotes kunnen geven.

  1. Koning Willem 3 Kazerne

Doelgroep keynote: Staf HQ OOCL

Onderwerp keynote: Energiemanagement, Mentale (veer)Kracht & Vitaliteit

Taal: Nederlands

De Koning Willem III-kazerne is een kazerne die ligt aan de Frankenlaan 80 oftewel de westkant van Apeldoorn en is vernoemd naar Willem III der Nederlanden.

De kazerne fungeert primair als opleidingscentrum voor de Koninklijke Marechaussee (KMar). Daarnaast wordt de kazerne ook gebruikt als het hoofdkwartier van het Operationeel Ondersteuningscommando Land van de Koninklijke Landmacht (Staf HQ OOCL)

Dit is vergeleken met de 4 andere locaties misschien een iets minder bekende of vreemde eend in de bijt. Voor mij hoort deze in de top 5 te staan omdat ik hier mijn carrière ben begonnen en ben opgeleid tot Marechaussee – wachtmeester LO/S (sportinstructeur).

Om hier na 20 jaar een lezing te mogen verzorgen als spreker op het podium was erg bijzonder.

Wil je nog meer weten wat ik doe en schrijf? Check dan vooral www.michaelkortekaas.nl en connect met mij op LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/mkortekaas. Hier deel ik met regelmaat mijn kennis en ervaring als spreker met jullie.

Tot volgende week!

Michael