Achtergrond en ervaring van Michael als spreker

Al meer dan 10 jaar spreker en trainer op gebied van leiderschap, werkgeluk en mentale veerkracht.

Michael heeft na zijn opleiding aan het CIOS en de Sportacademie 12,5 jaar gewerkt voor de de Politie(academie) en Defensie.

Naast de fysieke gesteldheid van militairen en politiemensen trainde hij deze doelgroepen vooral op gevechtsvaardigheden, procedures en Mentale (veer)Kracht.

In 2010 heeft hij ontslag genomen en is zich gaan richten op de (persoonlijke) ontwikkeling van mensen en teams in een High Performance omgeving.

High Performance teams

Begeleiden van High Performance teams

Al jarenlang wordt hij gevraagd als trainer voor (specialistische) eenheden van de Nationale Politie, Defensie en de Brandweer. Dit kan gaan over het verbeteren de Mentale (veer)Kracht in een reguliere taakstelling maar gaat veel vaker over specifieke competenties als mindsetting, actie-intelligentie, leiderschap en voorbereiding op of omgang met terreur.

In het bedrijfsleven begeleidt hij High Performance teams die meer focus, veerkracht en energie willen creëren. Zo heeft hij veel coach en spreker sessies gedaan voor de banken, accountant- en advocatenkantoren, ziekenhuizen, TNO, bedrijven als Friesland Campina, Facebook, Reebok, Adidas, etc.

Mentale (veer)Kracht

De kapstok

De drie grote thema’s die Michael als coach en spreker mentale veerkracht kan beïnvloeden zijn;

  1. Presteren onder druk (werkdruk),
  2. Omgaan met verandering (verandermanagement) en
  3. Volhouden (oftewel gedragsverandering).

Op het gebied van Energiemanagement maakt Michael inzichtelijk hoe mensen, teams en organisatie hun energie beter kunnen managen en meer bevlogen kunnen zijn in hun werk. Energie is namelijk de basis van goed functioneren. Zowel dagelijkse ‘quick wins’ voor mensen op de werkvloer als integratie op tactisch en strategisch niveau kunnen aan bod komen.

Hoe anderen Michael als spreker leiderschap, werkgeluk en mentale veerkracht ervaren


Op de bühne

Interactieve sessies vol met energie

Als motiverend spreker leiderschap, werkgeluk en verandermanagement maakt Michael de connectie naar het dagelijks professionele- en privé leven van de mensen en geef hij hun de eerste praktische handvatten, uitdaging en inspiratie om direct verbeterd aan de slag te gaan. Zijn sessies zitten vol met energie, zijn interactief en worden afgewisseld met kennis, opdrachten, reflectie en relevant beeldmateriaal.

Referenties